1

VAHTRAKATE LEIVA-SALAT

Vaimupuu toimetus käis oktoobris Raplas.
Meid ootas külla Vahtra Tugikeskuse pere,
kellega koos tegime oma lemmik-toite.
Vahtrakad pakkusid välja oma lemmik-salati.
Vaimupuu viis külakostiks
oma šokolaadi-pudingu retsepti.
Hea toit tegi tuju rõõmsaks!

VAHTRAKATE LEIVA-SALAT

Vahtra Tugikeskuse pere on seda salatit teinud juba aastaid.
See salat on väga maitsev, valmib kiiresti ja täidab hästi kõhtu!

vaja läheb:
(4-6 sööjale)

1 pakk (600 g) Leiburi Musta leiba
1 pakk (150 g) pistaatsia-pähkleid
(purustada)
1 purk (425 ml) Bonduelle magusat maisi
1 pakk (250 g) riivjuustu
1 purk (420 g) Hellmann’s majoneesi
1 pakk (200 g) krabinuudleid

Lõika leib kuubikuteks.

Purusta pistaatsia-pähklid. Pane peotäis pähkleid lõike-lauale.
Vajuta puidust panni-labidaga, suru tugevalt käega.

Sulata või pannil.

NB!
Võid tuleb kindlasti panna nii palju,
nagu retseptis ette nähtud.

Kalla leivakuubikud pannile.
Sega.
Prae leiba või sees, aeg-ajalt segades,
kuni või on kadunud ja leivad krõbedad.

Vala majonees kaussi,
kuhu hakkad salatit tegema.

Lisa majoneesile kuumad praetud leiva-kuubikud.
Sega leivatükid majoneesiga läbi.
NB! Leib ei tohi vahepeal maha jahtuda!

Lisa salatile purustatud pistaatsia-pähklid.

Vala salatisse mais koos vedelikuga.

Pane salatisse riivjuustu.

Lisa krabinuudlid.
Sega kõik korralikult läbi!
NB! Võid kasutada ka mõnda teist
sarnast toodet (krabipulgad, lumekrabi),
aga siis ära unusta neid
enne salatisse panemist hakkida.

Kaunista maitserohelisega.
Soovi korral lisa hapukaid marju.
Serveeri kohe!

Head isu!