valmis

• Mõnus ja lihtne salat, ent toekas kõhutäis!
• Selles salatis on hea ära kasutada mõnest eelmisest söögikorrast järele jäänud kartuleid ja kala.
• Kui soovid, võid kala asendada hoopis lihaga. Meie kasutasime kuumsuitsulõhet

ained

VAJA LÄHEB (kogused neljale):
4 SUUREMAT PAPRIKAT

KÜPSETAMISEKS: 2 SPL OLIIVIÕLI
2 SPL BALSAMICOT

SOOLA-PIPART
4 SUUREMAT KARTULIT, KEEDETUD VÕI KÜPSETATUD 1 KARP VÕI PAAR SUUREMAT PEOTÄIT RUKOLAT
12 KEEDETUD VUTIMUNA
(SOBIB KA KANAMUNA, SEL JUHUL 6 MUNA)
100 G KUUMSUITSULÕHET
1 PAKK VÕI PAAR SUUREMAT PEOTÄIT AEDUBE

KASTMEKS:
8-10 SPL OLIIVÕLI
2-3 SPL DIJONI SINEPIT (VÕI MÕNDA TEIST
MAHEDA MAITSEGA SINEPIT)
1 SIDRUN
SOOLA
PIPART
KAUNISTAMISEKS TILLI, PETERSELLI,PAAR SIDRUNIVIILU

paprikatoores
  1. Lõika paprika sektoriteks ja puhasta seemnetest.
    Piserda paprika üle balsamico ja oliivõliga, lisa maitse järgi soola ja pipart.

Balsamico – viinamarjadest valmistatud äädikas, mida laagerdatakse puidust vaatides.
Vaate ei suleta ja nii muutub äädikas paksuks ja siirupi- taoliseks.
Alati pane balsamicot pigem vähem kui rohkem, sest juurde saad alati lisada.

paprikakyps

2.Küpseta paprikaid eelkuumutatud ahjus
220 kraadi juures 15-20 minutit,
kuni paprika kohati pruuniks tõmbub.

SALATIKASTE

sinep

1. Pane väiksemasse kauss
õli ja sinep.

sidrun

2. Lõika sidrunist paar viilu ja jäta

kaunistuseks, siis pigista ülejäänud sidrunist mahl kastmekaussi.

soolpipar

3. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega, kuni kaste on ühtlane.

Kõik peensused ja saladused, kuidas mikrolaineahjus mune küpsetada - Kasulikke näpunäiteid - 2021

Pane vutimunad keevasse vette ja lase
keeda 2 minutit Kui soovid kõvemaid rebusid,
keeda 3 minutit. Rohkem pole vaja,
sest vutimunad on väikesed

B! Kui soovid, võid kasutada ka kanamune.

• Pane kanamunad külma vette, kuumuta.
Keemise aega hakka mõõtma siis, kui vesi juba keeb.
• Pehme rebuga kanamuna saad 5 minutiga,
kõva rebuga kanamuna keeb 7-10 minutit.
• Salatisse pannes lõika kanamunad sektoriteks või viiludeks

ubajahtub

4.Pane oad keevasse vette, keeda 2 minutit.

Külm vesi „ehmatab“ rohelisi köögivilju ja need säilitavad oma ilusa rohelise värvuse.

rukolakartul

4. Sööja taldrikusse pane kõige- pealt kartulid, seejärel kartulid, paprika ja kalatükid.

Lõika munad pooleks, et salat oleks värvilisem.

kaste

5. Vala kaste salatile. Kaunista salat maitserohelisega.

NB! Soovi korral võid lisada ka tomatit ja punase sibula rõngaid. Need võivad olla toored, ent võid neid küpse- tada ka ahjus koos paprikaga.

Meie lisasime salatile marineeritud kappareid.

Sobivad ka krõmpsud ja soolakad marineeritud kurgid.

Mõnusat katsetamist ja uute rõõmsate kohtumisteni!