Kalasalat vutimunaga
• Mõnus ja lihtne salat, ent toekas kõhutäis!
• Selles salatis on hea ära kasutada mõnest eelmisest söögikorrast järele jäänud kartuleid ja kala.
• Kui soovid, võid kala asendada hoopis lihaga. Meie kasutasime kuumsuitsulõhet
VAJA LÄHEB (kogused neljale):
4 SUUREMAT PAPRIKAT
KÜPSETAMISEKS: 2 SPL OLIIVIÕLI
2 SPL BALSAMICOT
SOOLA-PIPART
4 SUUREMAT KARTULIT, KEEDETUD VÕI KÜPSETATUD 1 KARP VÕI PAAR SUUREMAT PEOTÄIT RUKOLAT
12 KEEDETUD VUTIMUNA
(SOBIB KA KANAMUNA, SEL JUHUL 6 MUNA)
100 G KUUMSUITSULÕHET
1 PAKK VÕI PAAR SUUREMAT PEOTÄIT AEDUBE
- Lõika paprika sektoriteks ja puhasta seemnetest.
Piserda paprika üle balsamico ja oliivõliga, lisa maitse järgi soola ja pipart.
2.Küpseta paprikaid eelkuumutatud ahjus
220 kraadi juures 15-20 minutit,
kuni paprika kohati pruuniks tõmbub.
SALATIKASTE
2. Lõika sidrunist paar viilu ja jäta
kaunistuseks, siis pigista ülejäänud sidrunist mahl kastmekaussi.
3. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega, kuni kaste on ühtlane.
Pane vutimunad keevasse vette ja lase
keeda 2 minutit Kui soovid kõvemaid rebusid,
keeda 3 minutit. Rohkem pole vaja,
sest vutimunad on väikesed
4.Pane oad keevasse vette, keeda 2 minutit.
Külm vesi „ehmatab“ rohelisi köögivilju ja need säilitavad oma ilusa rohelise värvuse.
4. Sööja taldrikusse pane kõige- pealt kartulid, seejärel kartulid, paprika ja kalatükid.
Lõika munad pooleks, et salat oleks värvilisem.
5. Vala kaste salatile. Kaunista salat maitserohelisega.