Tomatine läätsesupp feta juustuga
See supp vajab valmimiseks aega ja võib tunduda keeruline,
aga on see-eest väga maitsev.
Läätsedes on palju valku, nii et kõhu saavad sellest supist täis ka kirglikud lihasööjad!
vaja läheb:
(4 sööjale)
150 g feta juustu
3 sl oliiviõli
300 g kirsstomateid
1 magus paprika
3-4 sellerivart
1 sibul
2 küüslauguküünt
100 g rohelisi läätsi (kuivatatud)
400 g purustatud tomatite konservi
8 dl köögiviljapuljongit
(8 dl puljongit = 8 dl vett ja 2 puljongikuubikut)
1 tl kuivatatud punet
soola, pipart, suhkrut
värsket punet
soovi korral tšillihelbeid
1. Puhasta paprika: lõika pooleks,
eemalda seemned.
Kata ahjupann küpsetuspaberiga,
vala sinna pisut õli.
Tõsta feta juust keskele,
selle ümber kirsstomatid ja paprika.
Nirista peale veidi õli,
saputa peale näputäis soola ja punet.
2. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Seejärel tõsta kuumus 225 kraadini,
aseta ahjupann ahju ülemisse ossa ja
küpseta veel 10 minutit,
kuni kõik on kergelt pruunistunud.
3.Kuni ahjupannitäis küpseb,
alusta supi valmistamisega.
Keera pliit keskmisele kuumusele.
Sega supipoti põhjas
kuum vesi ja puljongikuubikud
või vala sinna valmis puljong.
4.Lisa hakitud küüslauk ja tomatikonserv.
Lase keema, keeda kõrgel kuumusel 5 minutit.
5. Loputa läätsed veega mitu korda
läbi, kurna korralikult.
6. Lisa pestud ja kurnatud läätsed supile. Lase madalal kuumusel podiseda umbes 25 minutit
või kuni läätsed on pehmenenud.
NB!
Ära pane soola enne,
kui läätsed on pehmed!
Soolases vees keevad kõik kaunviljad aeglasemalt.
7. Haki sibul ja seller.
Kuumuta pannil õli,
prae selles sibulat ja sellerit umbes 2 minutit.
Ära pruunista!
Tõsta mõneks ajaks kõrvale.
8. Kui ahjupannitäis on küpsenud,
tõsta osa fetat ja kirsstomateid
garneeringuks kõrvale.
9.Koori paprikad.
Paprika “nahk” võib supi sees
ebameeldiv tunduda.
10.Pane kooritud paprikad väiksemasse potti.
Vala sinna ka tomatid ja feta,
mida kõrvale ei pannud.
Kindlasti vala potti kogu õli ahjupannilt!
11.Püreesta tomatid, feta ja paprika.
12. Lisa püree supile.
13.Vala supi sisse pannil hautatud
seller.
14. Maitsesta suppi:
lisa sool, pipar, pune
ja soovi korral tšillihelbed.
Sega ja maitse.
Kui vaja, lisa soola või pipart.
Tubli näputäis suhkrut võtab happesust vähemaks.
Keeda veel umbes 5 minutit madalal kuumusel
kaane all, et kõik maitsestuks.
15. Tõsta igasse kaussi suppi, lisa mõni röstitud tomat ja natuke fetat.
Puista peale punet ja värsket tüümiani.
Serveeri.