Telli ajakiri      Toeta      Kontakt
Viis aastat tagasi, 1. aprillil 2011, ilmus Eesti esimene vaimupuudega inimestele mõeldud ajakiri Vaimukad. Selle väljaandja oli Eesti Puuetega Inimeste Tugiliit (EVPIT) ja peatoimetajaks Janek Muru, liikumispuudega ja vastava hariduseta, ent suurte ideedega noormees. Ajakiri ilmus kord kuus ja kajastas lisaks EVPITI uudistele vaimupuudega inimeste ja nendega tegelevate inimeste elu, peamiselt Tallinna vaimupuudega inimeste tugiliidu Tugiliisu tegemisi. Algusest peale oli eesmärgiks olla võimalikult positiivne, näidata, et puudega inimene ei ole pelgalt abivajaja. write(' '+ts1+ts2+' '); toim[no-Smpam)etus@vaimupuu.ee tel 55634449 Pressiteade: Täna viis aastat tagasi ilmus ajakirja Vaimupuu eelkäija
Minimalistlike võimalustega selge struktuuriga veebilehtede valmistamine kohta kirjutatud. Meistritööna ajastatud selge struktuuriga kodulehtede valmistamine on pakkumine täielikuks ülevaateks hea veebilehe tegemine kiiresti tervikliku netilehtede tegemine kaasaegselt leidlikult lahendatud netilehtede tegemine kujunduslikult samavõrd suure kasuteguriga lisaks kõigele on artiklite veebilehe uuendamine tehniliselt juures tähtis ka tugi. zero base cad

Vaimupuu, aprill 2016

Pressiteade: Täna viis aastat tagasi ilmus ajakirja Vaimupuu eelkäija

Ajakirja maht ja teemadering kasvasid, toimetusega liitusid Margus Enno, Merike Ramot ja Kerttu Rakke. 2011. aasta novembris asutati MTÜ Vaimupuu, mis alates 2012. aasta jaanuarist annab ajakirja välja Vaimupuu nime all. Peatoimetaja ja ettevõtmiste algataja on siiani Janek Muru. Ajakiri ilmub Hasartmängumaksu nõukogu, vabatahtlike ja sponsorite toel. Ajakiri on tellijaile tasuta.

Vaimupuu on ajakiri vaimupuudega inimestele, nende lähedastele, sõpradele ja kõigile teistele, keda vaimupuudega inimeste elu puudutab. Meil on palju väga häid koostööpartnereid tugikeskuste seas üle Eesti, kellega koos korraldame üritusi ning kelle üritusi kajastame ka oma ajakirjas. Samuti suhtleme pidevalt sotsiaalministeeriumi, (oma)valitsusasutuste ja teiste ametlike organisatsioonidega.

Et oma lugejateni paremini jõuda, on tekstid Vaimupuus lihtsad, lühikesed ja kergesti mõistetavad. Kasutame oma töös üle Euroopa tunnustatud lihtsustatud keele reegleid. Võimalusel ja vajadusel lisame artiklile spetsiaalse lihtsustatud keele kastikese.

Väga populaarne on Vaimupuu Kööginurk, kus õpetatakse samm-sammult, fotodega illustreeritult, valmistama lihtsaid ja maitsvaid toite.

Lisaks ajakirja väljaandmisele korraldame ka ekskursioone, teemaõhtuid ja koolitusi. Kõik Vaimupuu üritused on korraldatud eelkõige selleks, et tuua vaimupuudega inimesed kodust välja. Selleks, et töötuna koju istuma jääda, ei pea olema vaimupuudega, aga vaimupuudega inimestel on tihti palju tervisehädasid ning ennast ühiskonna aktsepteeritud liikmena tundmine palju keerulisem kui tavainimesel.

Vaimupuu tähtsaim, kõige aja- ja töömahukam ettevõtmine on iga-aastane fotokonkurss, mis kutsub vaimupuudega inimesi vaatama elu ja maailma teistmoodi – läbi kaamerasilma. Igal aastal on fotokonkursil uus teema. Osavõtjaid on igal aastal olnud 1000 ringis. Konkursi lõpetamine ja võidutööde autorite autasustamine on tänu sponsoritele ja vabatahtlikele alati meeleolukas üritus.

Paremad fotod avaldatakse Vaimupuu kalendris ja neist seatakse kokku rändnäitus, mis käib mööda Eestit kuni järgmise konkursini. Meie näitused on väljas olnud sotsiaalministeeriumis, riigikogus, erinevates puuetega inimeste organisatsioonides ja omavalitsusasutustes.

Möödunud aasta fotokonkursi teema oli „Sõprus“ ja näitus võidutöödest on praegu vaatamiseks väljas Eesti Puuetega Inimeste Kojas (Toompuiestee 10). Tänavuse fotokonkursi teema on „Ise tehtud – hästi tehtud!“ ja fotosid ootame 1. oktoobrini 2016.

Ajakirja Vaimupuu tegemistest saab lugeda veebis www.vaimupuu.ee ja Facebookis Vaimupuu lehel.

Janek Muru elust saab lugeda möödunud sügisel ilmunud Kerttu Rakke ja Janek Muru raamatust „Pimedusest välja“.

Ajakirja Vaimukad saab lugeda http://vaimukad.ee/ajakiri.

Lugupidamisega

Vaimupuu toimetus

tel 55634449

Tänaseks on ametlikult lõppenud fotokonkurss “Ilu minu ümber“. Auhinnasaajad selgumas ja rändnäitus tulekul ..

Ajakirja tellimine
Ajakiri Vaimupuu ilmub üle kuu korraga nii paberil kui ka kodulehel.
Tellimiseks saada toimetusele e-mail. Loe ajakirja tellimisest lähemalt siin

Fotokonkurss 2017
Ajakiri Vaimupuu ootab vaimupuudega inimestelt fotokonkursile pilte teemal
Ilu minu ümber. Võistlustööd saada hiljemalt 1. oktoobriks. Konkursi kohta edasi.

Toeta avaldamist
Ajakiri saab ilmuda vaid tänu tublidele toetajatele. Hea kui sul ja sinu firmal on võimalik ajakirja toetada. Loe täpsemalt edasi, kuidas toetada.

Ajakirja toimetus
MTÜ Vaimupuu, reg.nr. 80334123,
Muhu 9-64, Tallinn 13912
Tel 55 63 4449, Saada sõnum siin

Veebilehe loomine aara.ee

Pressiteade: Täna viis aastat

Ajakirja maht ja teemadering kasvasid, toimetusega liitusid Margus Enno, Merike Ramot ja Kerttu Rakke 2011 Viis aastat tagasi, 1. aprillil 2011, ilmus Eesti esimene vaimupuudega inimestele mõeldud ajakiri Vaimukad. Selle väljaandja oli Eesti Puuetega Inimeste Tugiliit (EVPIT) ja peatoimetajaks Janek Muru, liikumispuudega ja vastava hariduseta, ent suurte ideedega noormees. Ajakiri ilmus kord kuus ja kajastas lisaks EVPITI uudistele vaimupuudega inimeste ja nendega tegelevate inimeste elu, peamiselt Tallinna vaimupuudega inimeste tugiliidu Tugiliisu tegemisi. Algusest peale oli eesmärgiks olla võimalikult positiivne, näidata, et puudega inimene ei ole pelgalt abivajaja.

www.vaimupuu.ee © 2015 MTÜ Vaimupuu » Ajakirja väljaandmine ja üritused